Четвер
25.04.2024
16:45
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


11:21
«Формування життєвих компетенцій учнів як важливий аспект профілактики суїцидальної поведінки»

15 березня 2017 року на базі Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія» відбувся консультативно-психологічний семінар-практикум для класних керівників 5-11 класів щодо профілактики учинення дітьми навмисних самоушкоджень з теми «Формування життєвих компетенцій учнів як важливий аспект профілактики суїцидальної поведінки».

В практикумі взяло участь 17 класних керівників 5-11 класів  трьох навчальних закладів міста, практичні психологи навчальних закладів Острозького району та студенти кафедри «Психології» Національного університету «Острозька академія».

Семінар-практикум розпочався з теоретичного блоку. Методист з психологічної служби методичного кабінету відділу освіти виконкому Острозької міської ради Амбразюк С.В. наголосив на актуальності обговорення проблеми суїцидів серед учнів і підлітків, коротко ознайомив із статистичними та аналітичними даними явища самознищення за 2016 рік, обумовив регламент та правила роботи семінару-практикуму. Про сутність та види суїцидальної поведінки інформувала практичний психолог та соціальний педагог Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Ціось А. Л. Практичний психолог Острозького дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 «Ромашка» Андрощук І. М. та соціальний педагог Острозької загальноосвітньої школи   І-ІІІ ступенів №1 Зінчук Т. О. звернули увагу присутніх на чинники виникнення та особливості перебігу суїцидальної поведінки, виявлення суїцидальних тенденцій серед неповнолітніх. Олішевська О. В., практичний психолог Острозького дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №2 «Веселка» ознайомила учасників практикуму з поняттям психологічного захисту та маніпулювання. На завершення теоретичної частини перед присутніми виступила Ситник І. М., практичний психолог та соціальний педагог Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія» з порадами щодо профілактики суїцидальної поведінки дітей та підлітків.

В практичному блоці практикуму психолог   Острозького дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №2 «Веселка»  Олішевська О. В. провела з присутніми вправу «Картина всесвіту», метою якої було показати як використовується метод навіювання на практиці. Продовжила роботу з класними керівниками Ціось А. Л., практичний психолог та соціальний педагог Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, яка «створювала мережу off line». На завершення роботи семінару-практикуму методист з психологічної служби методичного кабінету Амбразюк С. В. розповів присутнім притчу «Чим наповнюється ваше життя», в підсумку якої побажав їм та їхнім дітям правильно ставити життєві пріоритети та отримувати радість від свого життя.

 

Переглядів: 429 | Додав: Strategss | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту