Четвер
25.04.2024
18:51
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


12:54
Музейні гостини у Острозькій ЗОШ I-III ступенів №1

З метою популяризації музейної справи та з нагоди Міжнародного дня музеїв у школі проведено музейні гостини. Захід організовано Романом Бойком, керівником гуртка «Юні музеєзнавці» спільно з науковими співробітниками Державного історико-культурного заповідника міста Острога  – завідувачем художнім відділом Людмилою Козловською та старшим науковим співробітником Музею книги Анатолієм Хеленюком.

До Міжнародного дня музеїв у шкільному вестибюлі було організовано художню виставку «Історія музеїв». Людмила Козловська, як справжній знавець музейної справи та історії нашого міста,  розповіла школярам про безцінні картини талановитих художників Ольги Яновської та Олега Заречнюка. Викликали неабиякий інтерес в учнів та учителів і старовинні речі домашнього вжитку ХІХ – початку ХХ століття.

Справжнім сюрпризом стала для третьокласників екскурсія «Минуле та сучасне школи», яку провели учні 9 класу Аміна Хойна, Вікторія Марцун та Анна Манелюк. Діти перенеслися в минуле школи та за допомогою музейних експонатів змогли уявити  часи, коли навчалися їхні батьки, бабусі та дідусі.

Керівник музею Роман Бойко провів віртуальні екскурсії для учнів та учителів «Острог в роки Другої світової війни» та «Острозький червень крізь призму історії». Учнів вразив моторошний вигляд понівечених нацистами вулиць: не кожен міг упізнати сучасні місця серед руїн. Перегортаючи ж сторінки історичного календаря  на червень, учасники заходу переконалися, що минуле нашого міста тісно пов’язане з визначними історичними особистостями та подіями вітчизняної та всесвітньої історії.

А старший науковий співробітник Державного історико-культурного заповідника міста Острога Анатолій Хеленюк відкрив усім бажаючим багато незвіданих таємниць старовинного міста. Завершились музейні гостини презентацією найдивовижніших та найцікавіших музеїв світу.

Переглядів: 519 | Додав: Strategss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту