Четвер
28.03.2024
18:01
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


11:29
Пам’ятка учасника зовнішнього незалежного оцінювання 2012 року

Як відбувається ЗНО 2012 року

Пам’ятка учасника зовнішнього незалежного оцінювання 2012 року

Що необхідно взяти на тестування

Для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) учаснику необхідно мати при собі:

  • Сертифікат учасника ЗНО, що був отриманий після реєстрації.
  • Документ, на підставі якого відбувалась реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання, і серія та номер якого зазначені в сертифікаті, це може бути паспорт або свідоцтво про народження.
  • Запрошення-перепустку, що була надіслана учаснику зовнішнього незалежного оцінювання поштою. Запрошення-перепустку можна також роздрукувати з інформаційної сторінки учасника на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Ці документи є обов’язковими для участі в зовнішньому оцінюванні, а відсутність хоча б одного з них унеможливить вхід до пункту тестування.

Крім цих документів учаснику необхідно мати при собі кулькову або капілярну ручку чорного кольору для заповнення бланку відповідей.

Пункт тестування

Адреса пункту, де буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання, а також дата і час його початку зазначається в запрошенні-перепустці.

У 2012 році всі тестування розпочинатимуться об 11 годині ранку, а допуск до пункту тестування припиняється за 10 хвилин до початку зовнішнього незалежного оцінювання.

Пам’ятайте, що будь-яке запізнення унеможливить проходження тесту, тому рекомендується заздалегідь відвідати пункт тестування та перевірити маршрути доїзду до нього, для того, щоб запобігти випадковому запізненню. На пункт тестування бажано з’явитися за 30 хвилин до початку тесту, тоді у учасника тестування буде час для спокійного входу до аудиторії.

У пункті тестування будуть вивішені списки учасників із позначенням номера аудиторії в якій відбуватиметься складання тесту. Перед входом до кожної аудиторії також буде список учасників із нумерацією місць для кожного учасника, а всі столи в аудиторії будуть пронумеровані. Учаснику тестування необхідно зайняти місце за своїм номером.

Зайнявши своє місце, переконайтеся, що прізвище, ім’я та по батькові, вказані в індивідуальній паперовій наліпці на робочому столі, є ідентичними з вашими персональними даними. Зайнявши своє місце не виконуйте вказівок чи прохань пересісти на інше місце, це може призвести до анулювання отриманого результату тестування.

Зверніть увагу, що абітурієнт не має права проносити до аудиторії: книжки, друковані та рукописні матеріали, калькулятори, мобільні телефони та інші електронні пристрої. За наявності таких пристроїв вам необхідно буде залишити їх у спеціально відведеному місці. Із собою абітурієнт має право пронести до аудиторії тільки прозору пляшку води.

Тестування

Безпосередньо перед початком виконання тесту, інструктор в аудиторії повинен ознайомити учасників із правилами виконання тестового завдання, а також повідомити їм про права й обов’язки.

До початку роботи над тестом ви маєте право поставити інструктору будь-які запитання щодо технології виконання тесту та процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Відлік часу, що дається на виконання тесту, розпочинається після проведення інструктажу та всіх передбачених регламентом дій.

Під час виконання тесту дотримуйтесь вимог інструкції щодо роботи у тестовому зошиті та заповнення бланків відповідей. Будьте особливо уважні, позначаючи номер тестового зошита в бланку відповідей.

Пам’ятайте, що протягом виконання тесту абітурієнт не має права заважати іншим учасникам, спілкуватися з ними та передавати їм будь-які предмети.

Під час тестування абітурієнти можуть на деякий час покинути аудиторію, але тільки з дозволу інструктора.

Після завершення роботи над тестом абітурієнт має здати інструктору бланк або бланки відповідей та надати уповноваженій особі сертифікат зовнішнього оцінювання для проставлення відмітки про складання тесту. Без такої відмітки результати зовнішнього оцінювання вважаються недійсними.

Якщо абітурієнт виявив порушення процедури проведення тестування, що може негативно вплинути на його результати, він має право до моменту виходу з пункту тестування звернутись до уповноваженої особи з апеляційною заявою.

Протягом 30 хвилин після завершення тестування абітурієнти можуть отримати свій тестовий зошит із власними записами.

Результати тестування

Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання відбувається поетапно. На першому етапі визначається тестовий бал абітурієнта, що є арифметичною сумою балів, отриманих за виконання кожного завдання.

Після визначення тестового бала відбувається його конвертація в рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів, що використовується при вступі до вищого навчального закладу.

Така конвертація відбувається після того, як будуть перевірені роботи всіх учасників, оскільки рейтингова оцінка за шкалою від 100 до 200 балів визначається в залежності від результатів інших учасників, які складали той самий тест.

Шкала переведення тестових балів у рейтингову оцінку оприлюднюється для кожного предмета та для кожної сесії тестування протягом двох-трьох тижнів після проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Результати кожного учасника публікуються на персональній сторінці абітурієнта на сайті Українського центру оцінювання не пізніше 1 липня 2012 року.

Результати тестування абітурієнтам не надсилаються. Після оголошення результатів тестування з усіх предметів абітурієнт має самостійно роздрукувати спеціальну Інформаційну картку з отриманими результатами з персональної сторінки на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Ця картка є додатком до Сертифіката учасника зовнішнього незалежного оцінювання та подається до вищих навчальних закладів України при вступі.

Не намагайтеся сфальшувати Інформаційну картку змінивши отримані результати тестування, оскільки рейтингові бали з кожного предмета, що зазначені в Інформаційній картці, обов’язково перевіряються вищим навчальним закладом в електронній базі даних абітурієнтів Українського центру оцінювання якості освіти.

Якщо після отримання результатів тестування абітурієнт має сумніви щодо об’єктивності оцінювання тестової роботи, він має право подати до Українського центру оцінювання якості освіти відповідну апеляційну заяву. Така заява має бути надіслана не пізніше 3-х днів з моменту офіційного оголошення результатів зовнішнього оцінювання з певного предмета.

Посилання за темою:






За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 05.05.2012

Категорія: Абітурієнту | Переглядів: 6984 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту