Четвер
28.03.2024
22:48
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


18:44
Підсумки проведення міського конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу»

 

Відділом освіти виконкому Острозької міської ради 09 листопада  2010 року підведено підсумки міського конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу  прозу».

З вересня   по листопад 2010 року в місті проводився щорічний регіональний конкурс «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» серед учнів 4-5 класів. Даний конкурс проводився з метою популяризації вітчизняної дитячої книги, розвитку читацької культури та заохочення їх до систематичного читання сучасної української літератури.

Літературні твори, подані на конкурс,  відповідали  сучасним вимогам українського правопису. Учні всіх  загальноосвітніх навчальних закладів міста підійшли до написання робіт творчо  та відповідально. Юні читачі  ділилися враженнями: чому і чим подобається та чи інша книга, долею героїв, їхніми вчинками чи поведінкою, подіями, що відбуваються;  робили висновки: хто з героїв був справжнім другом і чому. До найяскравіших та самих цікавих епізодів книг Дубінчук Вікторія, учениця 5-А класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 додала свої ілюстрації, присвячені героям книги. Усі роботи  вирізняються емоційністю, самобутністю, незважаючи на різні рівні виконання.    

Дитячі відгуки свідчать, що запропоновані видавництвом «Грані –Т» для рецензування, твори сучасної дитячої прози не залишили їх байдужими, спонукали замислитись над важливими проблемами однолітків, допомогли знайти відповіді на свої запитання.

На думку членів журі конкурсу, відгуки дітей свідчать, що учасники конкурсу мають своєрідні  художньо-естетичні погляди на світ, достатні мовні здібності.  Учням вдається аналізувати текст, чітко висловлювати власну думку на письмі. Відгукам притаманна оригінальність,  дитяча безпосередність. Прочитані твори спонукають їх до розвитку мислення, спостережливості, іноді діти знаходять в них відповіді на питання, що їх хвилюють. Вчать вірити в мрії.              

Переможцями  міського конкурсу  «Відгук на сучасну дитячу прозу» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста були обрані:  учениця 5 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Степанишина Євдокія – І місце (вч.Шепелюк С.О.), учениця 5 класу  Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія» Сич  Ангеліна – ІІ місце (вч.Шилюк В.К. ), учениця 5-А класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Дубінчук Вікторія – ІІ місце (вч.Янчук  О.Є.);  учень 5-Б класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Ярощук Назар – ІІІ місце  (вч. Харитоненко Н.М.).      

Роботу переможця міського конкурсу направлено  для участі в обласному конкурсі  «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу».

Слід відмітити, що вік учасників  конкурсу підібрано дуже вдало – це саме той вік, коли діти уже добре володіють технікою читання і водночас ще не особливо завантажені шкільною програмою. Саме в цей час дуже важливо привчити дітей до читання. Виконання цього відповідального для суспільства завдання взяли на себе організатори конкурсу.

 

 

Методист методичного кабінету відділу освіти

виконкому Острозької міської ради

Н.Рачук

Категорія: Конкурси | Переглядів: 1400 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту