Субота
20.04.2024
05:03
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


13:15
Про підсумки місячника з оздоровлення довкілля в загальноосвітніх навчальних закладах міста Острога

         З метою  забезпечення поліпшення стану довкілля, відродження традицій шанобливого ставлення до природи, збереження та відтворення довкілля в м.Острозі з 1 березня  по 30 квітня 2010 року проходив місячник з оздоровлення довкілля. Взяли участь у ньому всі загальноосвітні навчальні заклади міста.

       В рамках  місячника проходила акція «Збережи первоцвіти». Впродовж  березня місяця учні  загальноосвітніх навчальних закладів проводили рейди у місця продажу первоцвітів, брали участь у екологічних вікторинах та конкурсах.

        19-20 березня 2010 року відбувся УІ-й обласний конкурс на кращу екологічну агітбригаду «На нас надіється Земля…». У обласному етапі конкурсу взяла участь команда «Мажороз» Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів - гімназія» під керівництвом вчителя біології Кондрацької Оксани Анатоліївни. У виступі екологічної агітбригади   прозвучав заклик до раціонального використання природних ресурсів людиною. Виступ агітбригади продемонстрував  своєрідну модель екологічної діяльності учнів закладу.

   У міському етапі конкурсу взяли участь агітбригади Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 «Юні екологи» та №3 «Сполох».  Використання відповідних костюмів юними екологами  екологічної агітбригади  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 «Сполох»  сприяло емоційному сприйняттю глядачами інформації про забруднювачів природи свого краю.  У виступах  всіх екологічних агітбригад доречно поєднались різні жанри, зокрема, хореографія, музика, спів.

    Впродовж січня - березня проходили Всеукраїнські природоохоронні акції «Годівничка» та «Нагодуй горобчика», які сприяли вихованню в учнів ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведенню широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни, розвитку гуманного ставлення до птахів.

     В номінації,  серед вчителів,  на кращу розробку заняття про птахів нагороджено Дипломом управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації – Дячук Тетяну Андріївну, вчителя біології Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

        В рамках місячника проходили акції «День Землі», «День довкілля», «Посади дерево», «Чиста планета». У загальноосвітніх навчальних закладах  проведені круглі столи «Регіональні екологічні проблеми», конкурси малюнків на екологічну тематику «Я і природа», фотовиставки «Мій край очима фотографа –любителя».

        17 квітня 2010 року  у комунальному закладі «Станція юних натуралістів»  Рівненської обласної ради  Рівненським  обласним осередком Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» проведений фестиваль екологічної творчості молоді «Свіжий вітер», який сприяв формуванню екологічної культури молоді, залученню дітей та підлітків до природоохоронного руху, розвитку творчих здібностей підростаючого покоління.

     Програма фестивалю мала екологічну спрямованість. За допомогою віршів, музики, мистецтва хореографії  та сценічної дії учасники заходу намагались переконати глядачів у необхідності нового екологічного мислення.

     Учасники команди «Роза вітрів»  Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія»  у номінації «Екологічна мода» представили костюми виготовлені з природних матеріалів, закликаючи берегти довкілля та   планету від сміття.      

     21 квітня 2010 року відбувся обласний етап Всеукраїнського  конкурсу експериментально - дослідницьких робіт із біології (природознавства) «Юний дослідник».

   Конкурс проводився з метою залучення учнів 9-11 років до експериментально-дослідницької роботи з природознавства, формування у них первинних екологічних знань, розвитку та удосконалення вмінь ведення фенологічних спостережень, створення умов для творчої самореалізації.

      Юні дослідники здійснювали спостереження за явищами природи, робили висновки та узагальнення, проводили експериментально-дослідницьку роботу з напрямів: «Я і природа», «Рослини навколо нас», «Охорона здоров’я», «Тваринний світ», «Народознавство, краєзнавство». Учениця 5 класу Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, Гурко Аня досліджувала вплив зубної пасти на зуби та зайняла ІІІ місце в номінації «Охорона здоров’я».

   Відділ освіти виконкому Острозької міської ради  висловлює подяку за відродження традицій шанобливого ставлення  та любові до природи,  забезпечення поліпшення стану довкілля в регіоні.

 

 

Методист методичного кабінету відділу освіти, Н.Рачук 

              

Категорія: Конкурси | Переглядів: 1083 | Додав: voostrog | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту