Вівторок
23.04.2024
23:01
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


08:09
У МОН України розповіли про зміни в навчанні та вступній кампанії через карантин

Відповідно до рішення Уряду від 25 березня 2020 року загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 03 квітня, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно.        У зв’язку з цим у Міністерстві освіти і науки розглянуто питання завершення навчального року, проведення ДПА, зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії у зв’язку з карантином в Україні, запровадженим через коронавірус Covid-19.

Як розповіла під час трансляції у Facebook 26 березня виконуюча обов’язки міністра освіти Любомира Мандзій, навчальний рік у школах завершиться 1 липня, як це передбачає законодавство, для всіх школярів, окрім 11-класників. В цей період Міністерство пропонує  коригуюче навчання – воно дозволить компенсувати пробіли у знаннях, які можуть виникнути через карантин. У випадку, якщо карантин завершиться до 1 тижня червня, коригуюче навчання організовується після карантину. Якщо карантин продовжиться до початку серпня, коригуюче навчання буде організовано у вересні 2020-2021 навчального року.

Згідно з роз’ясненням МОН, заповнення класних журналів проводиться після завершення карантину. Під час цього процесу вчителі зможуть використовувати нотатки, які вони роблять під час дистанційного навчання у період карантину.

«Державна підсумкова атестація учнів 4-х та 9-х класів буде скасована. Відповідний наказ готується у Міністерстві освіти і науки», повідомила виконуюча обов’язки міністра освіти.

Дата завершення навчального року для випускників шкіл залежатиме від проведення основної сесії ЗНО, яку, як мінімум, перенесуть на кінець червня. Відповідно, терміни вступної кампанії також змістяться і, як каже Любомира Мандзій, МОН постарається провести якнайбільшу кількість процесів дистанційно, аби уникнути скупчення людей.

Для випускників 2020 року Міністерство готує кілька сценаріїв завершення навчання.

1. Якщо навчання в школах відновиться у травні, пробне ЗНО проведуть у травні, а основна сесія ЗНО розпочнеться у 20-х числах червня.

2. Якщо навчання в школах відновиться у червні, пробне ЗНО проведуть у червні перед основною сесією ЗНО, яка також розпочнеться у червні. Вступна кампанія, каже Любомира Мандзій, точно продовжиться і не відбудеться у липні.

3. У випадку більш песимістичного розвитку подій, МОН готове провести і пробне, і основне ЗНО і в липні, і в серпні. За словами Любомири Мандзій, якщо основна сесія тестування розпочнеться у середині серпня і, відповідно, завершиться в середині вересня, вступна кампанія в університетах триватиме до середини жовтня.

Таким чином навчальний рік для випускників 11 класів триватиме до моменту видачі їм документів про освіту.

Наразі усі заклади освіти незалежно від форми власності та сфери управління мають продовжити карантинні заходи до відповідного терміну та проводити дистанційне навчання.

6 квітня в Україні стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн».

«40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України. Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з п’ятого по одинадцятий клас. За збалансованою програмою Міністерства освіти і науки викладається 11 предметів», – повідомив 29 березня у своєму зверненні Президент Володимир Зеленський.

Окрім телебачення, уроки можна буде переглянути у Facebook та YouTube (https://zaxid.net/news/).

Уроки транслюватимуть українські телеканали щоранку о 10:00 з понеділка до п’ятниці:

  • 5 клас – ПлюсПлюс та 112 Україна
  • 6 клас – ZOOM та NewsOne
  • 7 клас – ZIK
  • 8 клас – Індиго та УНІАН
  • 9 клас – Рада та UA: Культура
  • 10 клас – UA: Перший

11 клас – М1

Переглядів: 2421 | Додав: osvita_ostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту