Четвер
25.04.2024
03:59
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


11:29
Вчитель року

        Скульптор уже в брилі холодного каменя бачить бездоганну постать Венери, Художник з різнобарв’я Всесвіту вибирає кольори, потрібні для створення Мадонни, Композитор зі звуків природи вихоплює ті, що виллються у місячну сонату… Що ж потрібно зібрати по крупиночці учителю, щоб розкрити душу людську?


        Він знає секрет, він вміє прихилити до себе дитячі серця, бо усвідомлює, що це його покликання на Землі.

        Упродовж грудня 2012 року та січня 2013 року проведено міський тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013» у  номінаціях: «Інформатика», «Фізика», «Іноземна мова. Французька мова»,  «Музичне мистецтво», «Російська мова».

         Участь у головному професійному конкурсі надає учителеві можливість якнайкраще продемонструвати свій фаховий рівень, загальну культуру, педагогічний досвід та сумлінне ставлення до своєї роботи.

           На розгляд фахових журі були представлені матеріали чотирьох учасників (Острозька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 – два, Острозька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 – один, Острозький навчально-виховний комплекс «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія» - 1), які містили опис власного педагогічного досвіду,  розробку уроків з повним дидактичним забезпеченням,  розробку позакласного заходу, відеоролик «Візитна картка конкурсанта», які ілюстрували вирішення проблеми, над якою працює вчитель.

           Пам’ятними і незабутніми стали дні конкурсних випробувань у Острозькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1. Цей навчальний заклад  багато років поспіль гостинно зустрічає кращих учителів – учасників ІІ (міського)  туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

         У ІІ турі Конкурсу  взяли участь троє учителів.

          Кажуть, одних учителів можна слухати, інших – можна не слухати, а третіх – не можна не слухати. Цей третій тип – найсвітліший спомин кожного довіку вдячного учня. Саме до таких учителів належить Побережник Ольга Ігорівна, учитель інформатики Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Основний напрямок  роботи - формування ключових компетенцій учнів на уроках інформатики шляхом упровадження інноваційних технологій та методик. Сформованою і цілеспрямованою є система роботи учителя з підготовки дітей до участі в олімпіадах різних рівнів, тому її учні – постійні переможці ІІ та ІІІ етапів всеукраїнських олімпіад з інформатики.

       Заверуха Ірина Борисівна, учитель фізики Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 переконана, що зміст і форма уроку завжди повинні бути цікавими для учнів. Будь-яка справа принесе учням задоволення лише тоді, коли вона спрямована на потреби учня, знаходить відгук у його переживаннях, почуттях, позитивних емоціях. Тому перевагу Ірина Борисівна надає «нестандартним» урокам, використовуючи інноваційні технології навчання.

       Скрипка Ольга Всеволодівна, учитель французької мови Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія» - тактовна, вимоглива, інтелігентна. Учитель працює над  проблемою  «Використання мережі Інтернет у навчанні іноземної мови» для того, щоб формувати в учнів життєво необхідні компетентності, розвивати вміння самостійно конструювати свої знання,  діяти в інформаційному просторі.

         Співбесіди, тестові випробування показали достатньо високий рівень професійності, творчого потенціалу, психолого-педагогічної та фахової підготовки учасників. У своїй практичній діяльності  учителі використовують інформаційно-комунікаційні, мультимедійні, інтерактивні технології, а також метод проектів, рольові ігри, пошуково-дослідницьку роботу, забезпечують особистісно орієнтоване, диференційоване, проблемне, комунікативне навчання, застосовують роботу в групах, парах, формують критичне мислення.

         За підсумками роботи журі переможцем стала Побережник Ольга Ігорівна, учитель інформатики Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, яка представлятиме м.Острог у обласному турі конкурсу.

         Міський конкурс «Учитель року – 2013»  переконав у тому, що життя, світ навколо нас і сама людина – це неймовірно красиво і цікаво. А якщо це учитель? Учитель у всьому має бути учителем. Він керівник без претензії на владу, друг без панібратства, порадник без нотацій.

         Щасливі наші  діти, яким випало мати у житті таких учителів, що здатні визначити долю своїх вихованців, навчити їх мислити і говорити; учителів, що вміло керують дитиною у її поступі до знань, до людяності, керують, а не оберігають від життя.

         Минуть роки, десятиліття. Невпізнанним стане життя, зникне багато сьогоднішніх професій, але поки існуватиме людство, збережеться на землі високе звання – Учитель.

         Бажаю всім учасникам конкурсу, всім, хто був причетний до його підготовки та проведення щастя і задоволення від життя, віри в успіх. Зичу здоров’я, творчого натхнення, нехай доля щедро обдаровує вас.

Категорія: Конкурси | Переглядів: 797 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту