Четвер
25.04.2024
08:24
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


18:57
Здобуття дошкільної освіти дітьми п’ятирічного віку

У зв’язку із внесенням змін до Закону України "Про дошкільну освіту" в частині забезпечення обов'язковості здобуття дошкільної освіти дітьми п'ятирічного віку,  багато батьків  звертається з проханням дати роз’яснення  щодо нововведень в системі дошкільної освіти.

Питання щодо обов'язковості здобуття дітьми старшого дошкільного віку дошкільної освіти назрівало уже давно, тому що всі (в першу чергу батьки) розуміють,  що це є необхідністю. Саме  дошкільна  освіта сприяє формуванню особистості дитини, розвитку її творчих здібностей, набуттю нею соціального досвіду, вмінню перебувати в колективі (бути членом колективу, дотримуватися встановлених в ньому правил та водночас зберігати свою індивідуальність), що сприятиме психологічній підготовці дитини до майбутнього навчання в школі. І мабуть тому й відсоток охоплення дітей старшого дошкільного віку дошкільною освітою щорічно зростає.

Внесення змін до законодавства про обов’язковість дошкільної освіти не означає, що діти повинні сісти за парти, як першокласники у школі, навчатися писати читати тощо. Основною метою нововведення є створення рівних стартових умов для дітей п’ятирічного віку до майбутнього навчання в школі, формування культури поведінки, моральних почуттів, використовуючи для цього різні види діяльності, у тому числі, розвивальні ігри.

Міністерство освіти і науки не передбачає запроваджувати обов’язкові довідки чи інші документи, які б засвідчували здобуття дошкільної освіти. Прийнявши цей Закон, держава, перш за все, взяла на себе додаткові зобов’язання, а не звалила додатковий тягар на батьків.

Окрім цього, статтею 9 Закону України «Про дошкільну освіту» передбачено, що батьки мають змогу обирати різні форми здобуття дітьми дошкільної освіти. Оптимальним варіантом, звичайно,  є дошкільні навчальні заклади, яких у нашому місті функціонує  два:  №1 «Ромашка» - фізкультурно-оздоровчого напрямку  та  №2 «Веселка» - гуманітарно-естетичного напрямку. З метою задоволення потреб населення у дошкільній освіті в період з 2007 по 2010 рік міською владою у дошкільних навчальних закладах   додатково відкрито три вікових групи. Показник охоплення дітей дошкільною освітою зріс  на 14%. Станом на 1 червня 2010 року в дошкільних навчальних закладах міста у 18 вікових групах  виховується  497 дітей віком від 1 до 6 років. У дошкільному навчальному закладі  №1 "Ромашка" - 202 дітей у 7 вікових групах, у  дошкільному навчальному  №2 "Веселка" – 295 дітей у 11 групах. Дошкільним навчанням охоплено 64,8% дітей дошкільного віку(по Рівненській області даний показник  становить 41,2%).

В даний час інтенсивно ведуться роботи щодо  реконструкції  корпусу дошкільного навчального закладу №1 "Ромашка" в мікрорайоні Нового міста. В оновленому  приміщенні  буде розміщено дві різновікові групи дітей дошкільного віку.

Упродовж останніх років успішно запроваджуються альтернативні форми дошкільної освіти. При дошкільних навчальних закладах працюють консультативні пункти, організовано соціально-педагогічний патронат сімей, діти яких не мають можливості відвідувати дошкільні заклади. В роботі консультативних пунктів беруть участь практичні психологи, вихователі-методисти, медичні працівники, керівники дошкільних навчальних закладів, логопед. Батьки дошкільнят можуть отримати кваліфіковану консультацію щодо організації виховання, розвитку і навчання дітей, підготовки їх  до шкільного життя. У визначені дні  консультативні пункти організовують  заняття для дітей.

Шановні батьки!

Для виконання законодавчих вимог про обов'язковість дошкільної освіти вашою дитиною, яка має п'ятирічний вік і не охоплена навчанням у дошкільних  закладах, прохання - відвідувати консультативні пункти,  які  працюють щотижня згідно графіка:

- дошкільний навчальний заклад №1 «Ромашка» - четвер, 14.00-16.00

    (в останній четвер місяця - заняття для дітей),  вул.Ревкомівська, 14, тел.2-38-93;

- дошкільний навчальний заклад №2 «Веселка» - середа,  14.00-16.00

(в останню середу  місяця - заняття для дітей), вул.Древлянська, 12а, тел. 2-39-31

 

Заступник начальника відділу

освіти Кравчук І.М.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 1008 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту