Четвер
18.04.2024
04:49
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


12:24
Змагалися, а також – вчилися

Червоний Хрест України
 Змагалися, а також – вчилися

    В рамках Всеукраїнського місячника Червоного Хреста України у понеділок, 18 квітня на майданчику зі штучним покриттям біля Острозького НВК «Школа І-ІІІ ст.-гімназія» відбулися змагання санітарних постів шкіл Острога та району.


    Як щорічно, змагання складалися з 7 етапів, які зобов’язані були пройти члени шкільних санпостів. Не буде перебільшенням сказати, що всі вони були досить складними, адже судили змагання досвідчені медичні працівники. Так, на другому етапі «Надання медичної допомоги при травмах, нещасних випадках, транспортування хворих» юних червонохрестівців екзаменував досвідчений травматолог Острозької ЦРЛ Валерій Любитовець, на сьомому – «Історія розвитку Червоного Хреста України» – голова міськрайонної організації ТЧХУ Людмила Швець, на п’ятому і шостому «Лікарські рослини» та «Правила дорожнього руху та надання першої медичної допомоги» – головний суддя змагань, медсестра дитячого відділення, заступник голови міськрайонної організації ЧХУ Леся Алєксєєнко. Не назвеш легкими і інші етапи, наприклад перший «Перевірка оснастки» (медсестра ТЧХУ Ірина Малиновська), третій «Нагляд за хворими на дому», «Особиста гігієна» (помічник лікаря-епідеміолога Оксана Кленик), четвертій «Інфекційні захворювання» (помічник лікаря-епідеміолога Тетяна Савчук). Під час проходження етапів досвідчені медики доповнювали розповіді юних червонохрестівців, навчали премудростям надання медичної допомоги.


    За підсумками набраних балів серед міських навчальних закладів перемогла Острозька ЗОШ  І-ІІІ ст. №3, друге місце розподілили Острозький НВК «Школа І-ІІІ ст. - гімназія» та Острозька ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Серед районних команд перше місце розділили Хорівська, Межиріцька та Вельбівненська ЗОШ. Грамоти та подарунки вручав заступник начальника відділу освіти виконкому Острозької міської ради Ігор Кравчук, головний спеціаліст відділу освіти Олексій Опольський та голова міськрайонної організації ТЧХУ Людмила Швець.


    Крім змагань шкільних санітарних постів у острозьких навчальних закладах проходили інші заходи, спрямовані на милосердя, формування в дітей почуття чуйності до чужої біди, співпереживання, готовності допомагати страждаючим. Школярі міста разом з педагогами, дошкільними навчальними закладами зібрали 1300 гривень для людей, які гостро потребують допомоги. У шкільних бібліотеках були підготовлені виставки літератури цієї тематики, підготовлено та виставлено на чільних місцях фотографії, плакати та іншу наочну агітацію про діяльність Товариства Червоного Хреста України. Його члени проводили зустрічі зі школярами, під час яких говорили про важливість благодійництва, гуманітарної роботи та фінансової допомоги найбільш вразливим категоріям населення.

    Тож маємо надію, що серця наших дітей завжди будуть сповнені чуйності та милосердя до людей.

 

    Висловлюємо щиру вдячність спонсорам змагань: приватним підприємцям Тончук Людмилі та Овчініковій Надії.

 

Категорія: Конкурси | Переглядів: 1285 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту