П'ятниця
19.04.2024
04:03
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


12:44
«Безпека дорожнього руху – життя»
Статистика дорожньо-транспортних пригод за 2008 рік свідчить, що на дорогах Рівненської області  загинула 1 дитина, 3 неповнолітніх учасників дорожнього руху були госпіталізовані до лікарень із ушкодженнями різних ступенів важкості. Перелом кісток, струс мозку, внутрішні гематоми – з такими діагнозами найчастіше потрапляють до медиків жертви ДТП. На жаль, більшість дітей опиняються під колесами автомобілів із власної вини – через незнання Правил дорожнього руху або через нехтування законами дороги.

«За великим рахунком, у кожному з цих трагічних випадків є вина дорослих. Саме дорослі свого часу не навчили школярів «розшифровувати» дорожні знаки й жести регулювальника, правильно переходити вулицю, їздити на велосипеді або скутері», - зазначив інспектор ВДАІ з адміністративної практики, молодший лейтенант міліції Домащук Ю.Ю.

Аби зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю дітей, а також, щоб просто забрати дітей з вулиці, працівники Державтоінспекції проводять різні заходи із попередження дитячого травматизму на дорогах, прищеплення їм поваги до професії працівника внутрішніх справ. Щороку, у вересні, інспекторами ВДАІ у загальноосвітніх навчальних закладах міста проводиться місячник із вивчення Правил дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!», метою якого є ознайомлення школярів з Правилами дорожнього руху.

«Безпека дорожнього руху – життя» - саме під таким гаслом, за сприяння ВДАІ, в лютому 2009 року, серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста проведено І етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка. Переможці конкурсу: Мельничук Елла, Садовець Тетяна, Дубінчук Аліна, Чучупалова Наталія, Панюк Ольга (учні Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1), Юрчук Наталія, учениця Острозької гімназії, Лущик Олена, учениця Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 були нагороджені грамотами ВДАІ та цінними подарунками.

З метою попередження порушень дітьми норм безпечної поведінки на вулицях і дорогах, подальшої активізації діяльності загонів юних інспекторів руху 26 березня 2009 року, ВДАІ спільно з відділом освіти виконкому Острозької міської ради, на базі Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 проведено міський огляд роботи загонів юних інспекторів руху, в якому взяли участь 3 загони ЮІР загальноосвітніх навчальних закладів міста: «Зебра» (Острозької гімназії), «УПС» (Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1), «STOP-сигнал» (Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№3). Юним інспекторам дорожнього руху на шляху до перемоги потрібно було пройти, демонструючи свою майстерність,  п’ять основних етапів: теоретичні знання Правил дорожнього руху, практика юного регулювальника, велоестафета, медична допомога й конкурс агітбригад ЮІР. Слід відмітити, що учасники конкурсу показали гідні знання з Правил дорожнього руху, навики регулювання, надання медичної допомоги. А головне – за час участі у конкурсній програмі серед учнів панували не лише дух змагань і доброго суперництва, але і тепла атмосфера дружньої підтримки і переживань  один за одного, між юними інспекторами руху зміцнювалася дружба і народжувалося відчуття відповідальності за себе і за команду.

За підсумками конкурсу І місце виборола команда «STOP-сигнал» Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3, ІІ місце – команда  «УПС» Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1, ІІІ місце – команда «Зебра» Острозької гімназії. Команди від організаторів конкурсу отримали солодкі подарунки.

Усі змагання і конкурси, які організовані в загальноосвітніх навчальних закладах міста у 2008/2009 навчальному році, із тематики безпеки дорожнього руху, проведені завдяки працівникам ВДАІ з обслуговування адмінтериторії Острозького р-ну та м.Острога УДАІ УМВС України в Рівненській області, зокрема інспектора з адміністративної практики, молодшого лейтенанта міліції Домащука Ю.Ю., старшого інспектора дорожньо-патрульної служби, капітана міліції Кравченка А.В.

А юним інспекторам руху з Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 доведеться виконати важливу місію – гідно представити наше місто на обласних змаганнях  ЮІР, які відбудуться в м. Рівне 20 травня 2009 року. Отож, ЮІРівці, чесної вам боротьби і гідних суперників!

 

 

Методист відділу освіти

Юрчук Ірина

Категорія: Конкурси | Переглядів: 1105 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту