Четвер
25.04.2024
05:03
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


16:40
На порозі зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року
Лишаються лічені дні до початку проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2009 році. Нагадуємо, що у відповідності до нормативних документів Українського центру оцінювання якості освіти, згідно графіка, тестування буде проводитись у травні-червні 2009 року з:

-         історії України – 6 травня;

-         біології – 8 травня;

-         фізики – 12 травня;

-         географії – 15 травня;

-         української мови та літератури (комплексний тест) – 19 травня;

-         математики – 26 травня;

-         однієї з іноземних мов (за вибором) англійська – 2 червня;

-         німецька, французька, іспанська – 3 червня;

-         хімія – 5 червня; 

Починаючи із 16 квітня 2009 року, до зареєстрованих осіб розпочали надходити поштою запрошення до участі у тестуванні за вибраними предметами, останні запрошення мають надійти до 26 квітня. Якщо комусь із зареєстрованих осіб на зовнішнє незалежне оцінювання не надійде запрошення поштою до 26 квітня, то його можна роздрукувати на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (www.testportal.gov.ua) за індивідуальним кодом доступу, що знаходиться в персональній  реєстраційній картці,  яку отримано під час реєстрації, або звертатись до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

У запрошенні вказано адресу пункту тестування, предмет та  час проведення тестування.

У відповідності до спільного наказу Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти та управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 26 березня 2009 року №20-о пунктами тестування з предметів, які винесені на зовнішнє незалежне оцінювання для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Острога, визначено:

-         з історії України, математики – Острозька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1;

-         з української мови та літератури – Острозька гімназія та Острозька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1;

-         з географії, хімії, англійської мови, фізики – м. Рівне;

-         з біології – м.Здолбунів (більш конкретну інформацію, за якими адресами будуть знаходитися пункти тестування у цих містах, ми повідомимо пізніше). 

Звертаємо Вашу увагу! Допуск учасників у пункт тестування проводитиметься лише за наявності оригіналів документів, що посвідчують особу (паспорт, військовий квиток, паспорт громадянина для виїзду за кордон, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства, інші документи державного зразка з фотокартками, що посвідчують особу та запрошення).

Проведення зовнішнього оцінювання є відкритим для громадського контролю, якому у формі спостереження підлягають процедури реєстрації учасників зовнішнього оцінювання, проведення зовнішнього оцінювання в пунктах тестування, обробки та перевірки бланків відповідей учасників зовнішнього оцінювання, розгляду апеляційних заяв. Громадські спостерігачі виконують величезну та відповідальну роботу, від результатів якої залежить подальший розвиток принципово нової системи оцінювання якості знань учнів та запровадження нових підходів до організації вступної кампанії до вищих навчальних закладів.

У Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти триває реєстрація громадських спостерігачів за проведенням в Україні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів і зарахуванням до вищих навчальних закладів (до 5 травня 2009 року).

Громадський контроль здійснюється на всіх етапах організації та проведення ЗНО, а також зарахування до ВНЗ:

·           реєстрація учасників ЗНО;

·           проведення ЗНО в пункті тестування;

·           обробка та перевірка бланків відповідей учасників ЗНО;

·           розгляд апеляційних заяв;

·           проведення вступних конкурсів та зарахування абітурієнтів до вищих навчальних закладів.

Зареєструватися для здійснення громадського контролю можуть представники засобів масової інформації, громадських організацій, піклувальних рад чи батьківських комітетів  навчальних закладів, депутати всіх рівнів.

Реєстрація відбудеться після отримання Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти заявки в електронному та паперовому вигляді. Протягом 10 днів після реєстрації на вказану адресу організації (установи) надійдуть посвідчення громадських спостерігачів та перелік об'єктів для проведення громадського контролю.

Основними документами, які визначають порядок здійснення громадського контролю у 2009 році, є:

-         «Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти» (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 24.01.2008 №33, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01.02.2008 №73/14764);

-         «Положення про громадський контроль за проведенням в Україні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів і зарахуванням до вищих навчальних закладів» (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 01.04.2008 №284, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17.04.2008 №321/15012).

Із цими документами бажаючі можуть ознайомитись у відділі освіти виконкому Острозької міської ради, або на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (www.lvtest.org.ua).

Процедура зовнішнього незалежного оцінювання є відкритою для громадських спостерігачів. Не будьте байдужими! Скористайтесь можливістю стати співучасником  зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року!

 

 

М.Шилюк

                                                        головний спеціаліст відділу освіти

                                                        виконкому Острозької міської ради

 

Категорія: ЗНО | Переглядів: 1379 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту