Середа
08.05.2024
21:10
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


13:02
Джура 2019 в Острозі

16-18 травня 2019 року у лісомасиві Нове Місто проведено міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь у змаганнях взяли команди закладів загальної середньої освіти міста. З привітальним словом до учасників заходу звернувся Анатолій Каус, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і мобілізаційної роботи виконкому Острозької міської ради. Анатолій Юліанович відзначив важливість національно-патріотичного виховання молоді, побажав усім присутнім чесної гри та отримання практичних навиків. Тетяна Слободян, методист методичного кабінету представила учасникам змагань суддівську колегію та програму проведення гри «Джура».

Під час проведення змагань «Впоряд» (стройова підготовка) команди демонстрували вміння та навики муштрового впоряду, чітко показували елементи впоряду в складі рою. Суддівська колегія відзначила високий рівень підготовленості команди Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 та Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3. У змаганнях «Рятівник» (долікарська допомога, практична та теоретична частини) найкращими були юні джури Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія». Рій «Соколи» (Острозька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3) показали найкращі знання з історії українського козацтва («Відун»). Найбільш захопюючими виявилися змагання на етапі «Смуга перешкод», у якому учасники транспортували умовно потерпілих, долали заболочені ділянки, переносили потерпілого на собі, пересувалися козацьким-маршовим (гусячим) кроком. Усі учасники проявили гарний командний дух, емоційно підтримували один одного. На етапі «Стрільба з пневматичної гвинтівки» з великою перевагою свою влучність продемонстрував рій «Острозькі» (Острозька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1). У конкурсі «Соціальна реклама» усі рої на початку змагань отримали тему для створення плакату: «Стоп боулінг: протидія жорстокості та насильства». Рої на належному рівні справилися із поставленим завданням, оригінально та актуально розкрити тему. Напевно найбільш очікуваним для всіх учасників та суддівської колегії був конкурс «Кашовари», який складався з двох частин: практичної (приготування однієї страви на вибір учасників) та теоретичної (презентація приготовленої страви).

У позаконкурсній програмі працівниками Острозького відділу поліції (П.Павлюк та Б.Філінюк) проведено змагання з неповного збирання та розбирання автомата. Кращими стали:  Іщенко Сергій та Власюк Світлана, учні Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія».

Викладачами спортивно-технічного клубу Острозької об’єднаної райміської організації Товариства сприяння оборони України Іриною Волянюк та Павлом Форсюком проведено нагородження у змаганнях зі стрільби та визначено найвлучніших в індивідуальному заліку. Переможцям та призерам вручено та значки «Влучний стрілок».

За результатами проведених етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») перше місце посіла команда Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 – ІІ місце, та Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія» - ІІІ.

Відділ освіти виконкому Острозької міської ради висловлює подяку Анатолію Каусу, начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і мобілізаційної роботи виконкому Острозької міської ради, Ользі Стецюк, в.о. начальника відділу з питань молоді та спорту, Ірині Волянюк та Павлу Форсюку, викладачам спортивно-технічного клубу Острозької об’єднаної райміської організації Товариства сприяння оборони України, Петру Павлюку, начальнику СРПП №1 та Богдану Філінюку інспектору з ювенальної привенції Острозького відділу поліції головного управління національної поліції в Рівненській області за сприяння у проведенні Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 316 | Додав: osvita_ostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту