Четвер
25.04.2024
14:20
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


16:58
Юні стрільці
            

Військове виховання українського війська має глибоке коріння, що сягає глибини століть. Перші паростки військового виховання можна знайти у давніх слов’ян, у яких навчання військовій справі займало провідне місце у формуванні повноцінної особистості.

         З метою продовження військових традицій наших предків, поліпшення національно-патріотичного виховання юних громадян України, в Острозькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 функціонує  гурток «Юний стрілець». Відвідуючи заняття,  учні 11 класів мають змогу вдосконалити знання і навички, отримані на заняттях предмета «Захист Вітчизни», ознайомитись з будовою пневматичної та  малокаліберної гвинтівок, автомата Калашникова (АКМ і АК-74), з  правилами поведінки в тирі і на стрільбі, навчитись порядку поводження зі зброєю, отримати знання з техніки безпеки.

З ініціативи керівника гуртка «Юний стрілець» Гонти Федора Івановича, до Дня захисника Вітчизни,  що символізує любов і шану українців до оборонців і визволителів рідної землі, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності держави, 18 лютого 2010 року на базі тиру ДПТНЗ «Острозьке ВПУ» відбулися змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки. В змаганнях взяли участь команди Оженинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, Оженинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, ДПТНЗ «Острозьке ВПУ» та Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.


За результатами змагань в індивідуальному заліку перше місце посів учень ІІІ курсу ДПТНЗ «Острозьке ВПУ» Почекета Дмитро (вчитель Валентин Кочиш), ІІ місце – учениця 11-А класу Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Філіна Інна, ІІІ місце – учень того ж класу Купріянчук  Сергій (вчитель Федір Гонта). У командних  змаганнях «дуельна стрільба», в яких всі учні показали гарну вогневу підготовку, спритність, знання і навички поводження зі зброєю, перемогу виборола команда Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1: Філіна Інна, Лисюк Вікторія, Сищук Василь, Ноцик Андрій, Купріянчук Сергій, Квашук Володимир. Переможці нагороджені грамотами, медалями та кубком.

У наступних роках планується проведення змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед учнів та вихованців навчальних закладів міста.   

 Бажаємо членам гуртка «Юний стрілець» та його керівнику   високих здобутків та перемог у змаганнях.

Євгеній Шепелюк,

методист методичного

кабінету відділу освіти

                                                                                                                    виконкому Острозької  міської ради


Категорія: Новини | Переглядів: 1756 | Додав: voostrog | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту