Четвер
18.04.2024
04:05
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


17:24
Літо – пора відпочинку!

 

Упродовж червня 2011 року  відбулась оздоровча кампанія, в ході якої діти м.Острога мали можливість відпочити в пришкільних таборах з денним перебуванням, що традиційно діяли на базі загальноосвітніх навчальних закладів  з 03.06. по 23.06.2011р. Цього року відпочинком в пришкільних таборах було охоплено 130 школярів. Для дітей гостинно відчинили двері табори: «Дивосвіт» - на базі Острозької загальноосвітної школи №1, «Усмішка» - на базі Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів - гімназія» та «Берізка» на базі Острозької загальноосвітної школи №3.

За підтримки міської влади відпочинок у пришкільних таборах став доступним кожній сім’ї, та насамперед, діткам які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. За бюджетні кошти та за кошти батьків школярі щоденно були забезпечені смачними обідами. Вихователі дбали про те, щоб діти із задоволенням відвідували табір, протягом 14-ти днів вони намагалися цікаво та змістовно наповнювати дозвілля дітей. Відповідно і виховний процес в таборах відпочинку здійснювався з урахуванням індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів та здібностей дітей, їх віку, психологічних особливостей, стану здоров’я та включав в себе спортивно-оздоровчу, художньо-естетичну, краєзнавчу, гурткову роботу.

Кожен день в таборі це певне свято, тут і День казки, День туризму, День книги, День фантазерів, День мальовничого Острога та багато інших цікавих задумів.


 

Вихованці табору «Усмішка» на екскурсії у краєзнавчому музеї

Педагоги-вихователі підготували цілий ряд виховних заходів, спрямованих на підвищення національної самосвідомості, виховання патріотизму та поваги до символів та традицій України, любові до рідного краю, безпеки життєдіяльності. Під час екскурсій діти відвідували визначні місця нашого міста: Острозький історико-культурний заповідник, Музей нумізматики та Музей книги, побували в дитячій бібліотеці, прогулялись парками міста. А малеча з табору «Усмішка» в День «ОБЖ» відвідала пожежну частину міста Острога звідки  всі повернулись совнені вражень від почутого та побаченого. Не менш захоплююче пройшов День туризму в таборі «Дивосвіт», дітям влаштували на природі свято печеної картоплі та конкурсно-розважальну програму «Ми сьогодні індіанці».

 

 

День туризму в таборі «Дивосвіт»

З метою профілактики негативних вчинків серед школярів, формування в них здорового способу життя, вихователі спільно з медпрацівниками та фізичними інструкторами розповідали дітям про наслідки шкідливих звичок, важливість дотримання правил особистої гігієни та занять спортом. Особлива увага  в таборах приділялась руховій активності дітей. Постійно проводились  спортивні змагання, естафети, конкурси, вікторини, розважальні ігри де кожен міг показати свої здібності.

Ось так  відпочиваючи в пришкільних таборах школярі змістовно провели своє дозвілля, поповнили свої знання та зміцнили імунітет.

Бажаємо дітям та батькам цікаво провести решту літніх канікул, дотримуватись правил безпечної поведінки на водоймах, в лісі, у своїх  домівках, відпочившими  та сповненими енергії повернутися у рідні школи.

 

Головний спеціаліст відділу освіти

 виконкому Острозької міської ради

Олексій Опольський

Категорія: Новини | Переглядів: 1020 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту