П'ятниця
26.04.2024
00:12
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


12:33
Методичне об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів

11 листопада 2010 року в рамках чергового  засідання методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів м.Острога  відбулась зустріч з автором  методичного  посібника  «Входимо у Світ: система інтегрованих занять з дітьми четвертого року життя» Лабою Н.Г. Автор - вихователь-методист Здолбунівського дошкільного навчального закладу №5 «Усмішка» Лаба Наталія Георгіївна та завідувач даного навчального закладу Кадлубіцька Жанна Володимирівна  розповіли, що посібник є результатом  чотирирічної апробаційної роботи за Базовою програмою розвитку дитини дошкільного віку "Я у Світі".  В ньому розкрито  авторську систему навчально-виховних блоків як орієнтир планування, практичні доробки та досвід упровадження в практику Базової програми розвитку дитини дошкільного віку "Я у Світі".  Посібник  схвалений Міністерством освіти та науки для використання в дошкільних навчальних закладах, призначений для вихователів та  керівників дошкільних навчальних закладів.  Наталія Лаба презентувала  систему інтегрованих занять з дітьми четвертого року життя. Таку ж систему інтегрованих занять з дітьми 5-го та 6-7 років життя передбачено висвітлити у наступних посібниках – «Відкриваємо світ» та «Перетворюємо світ». Заняття укладені у 26 навчально-виховних блоки, кожен з яких містить методичний орієнтир для вихователя та кілька занять з пріоритетом пізнавальних завдань, логіко-математичних завдань, екологічних завдань, продуктивних видів діяльності тощо. Окрім того, усіх їх супроводжує добірка цікавого дидактичного матеріалу, завдань, вправ, віршів, казок, оповідань.

Заступник начальника відділу освіти Кравчуком І.М. ознайомив пристуніх з  навчальним посібником «Бережи себе, малюк!». Книжку видано за  сприяння Міністерства надзвичайних ситуацій України. Зміст посібника  спрямований на збереження здоров’я і життя дітей. В книжці у простій і доступній формі розкриваються елементарні правила безпечної поведінки: як поводитися у випадку виникнення пожежі, чим може обернутися занадто довге перебування на сонці, яку небезпеку становлять водойми взимку, отруйні гриби і ягоди, як не отримати травму при купанні тощо. Книжка  сприятиме формуванню у ддітей умінь і навичок щодо власної безпеки та розуміння відповідальності за власні вчинки, їхні можливі наслідки. Навчальний посібник погоджений МНС та рекомендований Міністерством освіти і науки для дітей та їхніх батьків, учителів та вихователів.

Вихователі дошкільних навчальних закладів також мали можливість почути інформацію з перших вуст про  роботу І Всеукраїнського з’їзду педагогічних працівників дошкільної освіти,  який відбувся 5 листопада 2010 року  під головуванням Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника. Делегати з’їзду Тетяна Угрин, завідувач Острозького дошкільного навчального закладу №2 «Веселка» та Кадлубіцька Жанна, завідувач  Здолбунівського дошкільного навчального закладу №5 «Усмішка»  розповіли, що у роботі з’їзду взяли участь понад 1300 делегатів з усіх регіонів України. На обговорення з’їзду виносився проект Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти в Україні до 2017 року та проект Програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».  Відбулась  презентація нових типових штатів для дошкільних  навчальних закладів.

Методичний захід дав можливість вихователям дошкільних навчальних закладів обмінятись досвідом роботи, порівняти  свої здобутки, ознайомитись з новою інформацією,  розширити кругозір, визначити шляхи  подальшого вдосконалення педагогічної майстерності.

   

Категорія: Новини | Переглядів: 2160 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту