П'ятниця
26.04.2024
20:40
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


12:25
НАВЧАННЯ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

Постановою КМУ від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» з 12.03.2020 року по 03.04.2020 року на території України запроваджено карантин.

Щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції освітній процес у навчальних закладах призупинено, тому відповідно до листа Міністерства освіти і науки  України від 13.03.2020 №1/9-160 в закладах загальної середньої освіти Острозької міської територіальної громади під час карантину здійснюється дистанційне навчання.

У школах видано відповідні накази, розроблено заходи щодо забезпечення проведення навчальних занять в умовах карантину відповідно до навчальних планів з використанням технологій  дистанційного  навчання.

В Острозькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 педагогічні працівники використовують  асинхронний режим взаємодію між суб’єктами, під час якої учасники взаємодіють між собою із затримкою у часі, застосовуючи при цьому електронну пошту, форум, соціальні мережі, освітні платформи, веб-ресурси навчальних дисциплін (програм): «Vseosvita.ua», «Доступна освіта», «На урок», «Gios»; «Prometheus», «Мій клас», «Learning.ua», «Ed-Еra»; онлайн-уроки на 24 Каналі; електронні бібліотеки: «Library.nlu.edu.ua», «Укр-Ліб», «Libruk», «Українська література»; соціальні групи viber, facebook, telegram та інші. Також використовується синхронний режим: чати, аудіо, відео конференції, соціальні мережі.

В Острозькому навчально-виховному комплексі «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія» педагоги працюють в режимі онлайн-консультування, проводять онлайн-уроки (Інстаграм), забезпечують зв’язок з батьками та учнями через вайбер-групи, здійснюють контроль виконаних завдань через онлайн-платформи та електронну пошту. Вчителі користуються безкоштовними сервісами Google Classroom, Classtime, тощо.

На сайті закладу створено розділ «Дистанційне навчання», в якому  існує загальний ґуґл-диск, куди кожен вчитель-предметник скидає свої матеріали, розміщена інформація про онлайн-інструменти, які використовуються вчителями під час дистанційного навчання.

             В Острозькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 забезпечується виконання завдань навчання, виховання і розвитку особистості шляхом індивідуальних консультацій в телефонічному режимі, через скайп.

Учасники освітнього процесу залучені до спільної роботи у віртуальній школі «Ранок»: онлайн-уроки, дистанційні коучинги за темами, які мають вивчатися відповідно до календарно-тематичних планів, для учнів від авторів підручників, методистів і науковців, навчальні відеоролики та інші освітньо-розважальні програми.

На сайті закладу розміщено посилання на корисні ресурси для вчителів, батьків, учнів:

«Освіторія», «Ед-Ера», «Всеосвіта», «Основа»; вказуються посилання для перегляду відео-, аудіо-, графічної та текстової інформації із застосуванням електронної пошти, соціальних мереж, месенджерів; рекомендується перегляд телеканалу «РАДА».

У Розвазькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів педагоги забезпечують дистанційне навчання через соціальні мережі, месенджери (вайбер-групи), телефон (СМС повідомлення), індивідуальні консультації, пропонують самостійне опрацювання тем підручника, співпрацюють з батьками.

Нині існує багато освітніх платформ для навчання і діти за бажанням можуть самостійно ними користуватись. Зокрема ресурс «Клас», де батьки з малечею можуть дивитися відеоуроки з різних предметів. Також дітям варто переглядати мультфільми англійською мовою і читати книжки.

З 23 березня на YouTube-каналі «Топ Школа» транслюються безкоштовні авторські відеоуроки для учнів 4-11 класів з навчальних предметів згідно встановленого розкладу.

З 16 березня телеканал «Київ» проводить щоденні трансляції уроків зі шкільної програми для учнів 11-х класів, а радіо “Культура” – читання творів світової класики в перекладі Максима Рильського.

На телеканалі ТВА презентується навчальна програма «Вчимося разом».

Із 17 березня стартувала трансляція курсів із підготовки до ЗНО під час карантину на ТК «РАДА» та YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України. Для учнів організовано лекції з української мови і літератури, біології, математики, історії України. Старшокласники, які готуються до ЗНО, мають змогу самостійно розв’язувати тестові завдання попередніх років і прослуховувати курси підготовки, що є на онлайн-платформах Prometheus, Ed-Era, ILearn.

Загалом хочеться відмітити, що дистанційне навчання допоможе краще пізнати можливості новітніх технологій, а карантин у закладах освіти збереже здоров’я наших дітей.

 

Переглядів: 2358 | Додав: osvita_ostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту