П'ятниця
19.04.2024
10:39
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


03:48
Підготовка вчителя-словесника до інклюзивного навчання

30 – 31 жовтня 2014 року на базі управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадміністрації та відділу освіти виконкому Острозької міської ради відбувся науково-практичний семінар для методистів української мови і літератури районних (міських) методичних кабінетів (центрів) із теми "Підготовка вчителя-словесника до інклюзивного навчання в умовах реалізації Концепції розвитку інклюзивної освіти".

З вітальним словом до учасників семінару звернулися начальник управління освіти молоді та спорту Острозької райдержадміністрації Коломис О.В., заступник начальника відділу освіти виконкому Острозької міської ради Кравчук І.М., завідувач методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадміністрації Лисенко О.Г., завідувач методичного кабінету відділу освіти виконкому Острозької міської ради Маліванчук Н.В.

На семінарі розглядалися питання сутності та методики впровадження інклюзивного навчання в умовах загальноосвітнього навчального закладу.

У теоретичній частині семінару увага акцентувалася на важливості навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу, специфіці інклюзивної освіти, її законодавчій базі. Сутність інклюзивної освіти, основні її положення, стан і перспективи впровадження висвітлив у своєму виступі методист кабінету суспільно-гуманітарних предметів Рівненського ОІППО Піддубний М.А. Про специфіку та важливість психолого-педагогічного супроводу навчання дітей з особливими потребами в загальноосвітньому навчальному закладі говорила Мельник Ю.В., завідувач кабінету-центру практичної психології і соціальної роботи Рівненського ОІППО. З відхиленнями у психофізичному розвитку дітей та врахуванням їх під час навчально-виховного процесу, а також із станом організації інклюзивного навчання в загальноосвітніх закладах області ознайомила присутніх Опанасець І.В., методист кабінету інноваційної діяльності та науково-дослідної роботи Рівненського ОІППО.

Досвідом роботи з дітьми, що мають вади психофізичного розвитку, ділилися вчителі спеціальних та загальноосвітніх навчальних закладів області

Переглядів: 387 | Додав: Strategss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту