П'ятниця
26.04.2024
11:28
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


09:45
Проходження учнями обов’язкових медичних оглядів

 

Організація безпечних умов під час навчально-виховного процесу та турбота про здоров’я дітей поряд з навчанням та вихованням є одним з пріоритетних завдань сьогодення.

          Щорічні медичні огляди учнів, проведення профілактичних щеплень, забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів та інші заходи якраз і спрямовані на реалізацію даних завдань. Згідно нормативних документів (Постанови Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 №1318 „Про затвердження порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів”, спільного наказу Управління охорони здоров’я та Управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації від 09.09.2010 №269/398 „Про організацію проведення щорічних медичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів”), організацію виконання даних завдань покладено як на установи охорони здоров’я, так і на заклади освіти. Не менша відповідальність лежить і на батьках. На превеликий жаль, не всі розуміють важливість даних заходів і часто ігнорують чи просто залишають поза увагою дані питання доти, доки не виникнуть серйозні проблеми. Адже медичне обслуговування дітей – питання досить болюче, особливо зважаючи на стрімке збільшення кількості учнів і дошкільнят з патологічними захворюваннями (за результатами останнього огляду – 819 дітей (55%) від загальної кількості оглянутих мають різні захворювання).

              Незабаром почнеться новий навчальний рік. Актуальним залишається питання проходження учнями обов’язкових медичних оглядів. Згідно графіка проходження таких оглядів, всі учні загальноосвітніх навчальних закладів міста мали пройти їх ще в травні місяці цього року. Станом на червень місяць 2011 року спеціалістами Острозької Центральної районної лікарні оглянуто 1486 дітей дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, що складає 79,7 % від їх загальної кількості. Зважаючи на це, просимо батьків, діти яких не пройшли медогляд, пройти його до початку навчального року та подати результати огляду до навчального закладу, де на основі поданих довідок буде сформований банк даних про дітей, які перебувають на диспансерному обліку і потребують санаторно-курортного лікування та додаткового медичного нагляду з боку медичних працівників, а також буде проведено розподіл учнів на спеціальні групи для занять фізичною культурою.

              Батькам майбутніх першокласників слід звернутись до педіатричної дільниці поліклінічних відділень. Останні мають забезпечити:

1.   Оформлення медичної документації для вступу до загальноосвітнього навчального закладу (ф. №025/о) з висновками про стан здоров'я дитини та рекомендаціями щодо подальшого спостереження за дитиною про профілактичні щеплення (ф. № 063/о).

2.   Обов'язковий медичний профілактичний огляд дитини за участю педіатра, невролога, отоларинголога, офтальмолога, ортопеда, хірурга, стоматолога, психіатра, логопеда (інших спеціалістів за показаннями) з визначенням готовності дитини до навчання в школі, проведенням  антропометрії, плантографії, вимірюванням артеріального тиску та  здійсненням лабораторних досліджень (загальний аналіз крові, сечі, дослідження на гельмінтоз та інші за показаннями).

3. Питання відвідування загальноосвітнього навчального закладу дітьми, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень вирішується індивідуально за рішенням лікарсько-консультативної комісії з залученням епідеміолога територіальної санепідстанції згідно розділу III ст. 15 вимог Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб".

           Співпраця батьків, педагогів та лікарів дасть змогу  створити найбільш безпечні умови для всіх учасників навчально-виховного процесу, здійснити профілактику захворювань серед школярів, зберегти  та  зміцнити їх здоров’я.

Пам’ятайте! Ваше здоров’я у ваших руках.

 

   Головний спеціаліст

відділу освіти О.Опольський

Категорія: Новини | Переглядів: 1348 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту