Середа
17.04.2024
01:30
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


15:47
Сімейні перегони

Шановні батьки та учні!

 

На виконання листа заступника голови облдержадміністрації О.Губанова від 01.11.2010 року №1860/01-10 відділ освіти виконкому Острозької міської ради повідомляє, що  у м. Острозі  проходить спортивна гра «Сімейні перегони»,  яка передбачає вісім турів, кожний по три етапи, що триватимуть до липня (суперфінал) 2011 року.

Всіх бажаючих взяти участь у грі просимо подати заявки за телефоном  3-09-26 (відділ з питань сім’ї, молоді та спорту, Волянюк Ірина Дмитрівна).

 

 

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про проведення 2 туру обласної спортивної гри

«Сімейні перегони», листопад 2010 р.

 

І. Мета та завдання.

Гра проводиться з метою:

стимулювання сімейного спортивного дозвілля;

піднесення рівня і престижу занять фізичною культурою і масовим спортом;

пропаганди здорового способу життя та активного відпочинку жителів краю;

залучити жителів міст, сіл, селищ до нового і регулярного формату дозвілля.

Основні завдання:

формувати сталу потребу у всіх категорій населення займатися фізичною культурою та масовим спортом;

популяризувати і підносити рейтинг руху спорт для всіх шляхом залучення до участі у сімейних іграх якомога більшої кількості жителів області.

ІІ. Керівництво проведенням гри.

Загальне керівництво проведенням гри здійснює відділ з питань фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації.

Проведення змагань першого етапу покладається на культурно-дозвіллеві комплекси (КДК), другого етапу – на районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад обласного значення, третього етапу – на районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад обласного значення – господарів змагань та обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

ІII. Термін та місце проведення.

Перший тур гри проводиться: перший етап - 07 листопада, у кожному населеному пункті, у мікрорайонах міст обласного значення, другий етап – 14 листопада, у всіх районах та містах обласного значення, третій етап – 21, у містах Радивилів та Березне на стадіонах та у приміщеннях згідно з правилами гри. Приїзд команд до 11.00. Початок змагань о 11.30.

ІV. Програма гри.

I етап – конкурс «Стоп-лінія» згідно з правилами змагань першого етапу та проведення днів без транспорту у містах та селах серед довільної категорії учасників, II етап – змагання згідно з правилами та умовами проведення гри (умови першого і другого етапів додаються), III етап – умови та проведення змагань будуть надані учасникам в день їх проведення.

V. Учасники та умови проведення гри.

         Склад команди 3-10 осіб. Обов’язково  у складі команди повинні бути: 1 жінка, 1 чоловік  та 1 дитина.

У  першому етапі беруть участь усі бажаючі жителі відповідного населеного пункту, мікрорайону, незалежно від віку та статі згідно з умовами проведення змагань.

         До участі в другому етапі допускаються сім’ї переможців першого етапу змагань, по одній від кожного населеного пункту району (мікрорайону міста), які документально підтверджують свої родинні стосунки (паспорти, свідоцтва про народження, одруження і т.д). У склад команди допускається один «запасний» учасник, який може замінити учасника змагань згідно з визначеними відповідними умовами, якщо відповідає вимогам конкурсу по статі та віку.

До участі у третьому етапі змагань допускаються сім’ї-переможці другого етапу змагань другого туру та усі інші сім’ї, бажаючі взяти участь.

VІ. Визначення переможців та  нагородження.

         Переможці першого, другого та третього етапів змагань визначаються згідно з окремими умовами проведення змагань.

         Переможці та призери першого етапу змагань нагороджуються грамотами відповідної сільської, селищної чи міської рад та цінними призами.

Переможці та призери другого етапу змагань нагороджуються грамотами відповідної районної державної адміністрації чи міської ради та цінними призами.

Переможці та призери третього етапу змагань нагороджуються грамотами обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», медалями, кубками та цінними призами.

VII. Фінансування.

Витрати на проведення змагань першого етапу здійснюються за рахунок коштів відповідної сільської, селищної чи міської рад, або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Витрати на проведення змагань другого етапу – за рахунок коштів районної державної адміністрації чи міської ради,  або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Витрати на проведення змагань третього етапу – за рахунок коштів Радивилівської та Березнівської районних державних адміністрацій (забезпечення місця проведення змагань, громадського порядку, медичне забезпечення) та обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (нагородження, відрядження суддів, компенсація за харчування суддям, лікарю, обслуговуючому персоналу),  або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Сім’я переможця першого етапу змагань має право взяти участь у другому етапі за рахунок коштів відповідної сільської чи селищної рад, або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством, що забезпечує відповідний КДК.

Сім’я, яка здобула перемогу на другому етапі змагань має право взяти участь у третьому етапі змагань за рахунок коштів відповідної районної державної адміністрації, міської ради, або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством, що забезпечує відповідна райдержадміністрація чи міська рада.

VІІІ. Заявки         .

Попередні заявки на участь в змаганнях першого туру (із зазначенням складу учасників): для участі у першому етапі – подаються в сільську, селищну, міську ради, або у відповідний КДК до 4 листопада, для участі у другому етапі – подаються відповідною сільською, селищною радою у райдержадміністрацію, або сім’єю у міську раду до 11 листопада, для участі у третьому етапі – подаються відповідною райдержадміністрацією або міською радою до 18 листопада в обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»: тел/факс 63-44-04 та на електронну адресу rivnesport1@ukr.net

 Якщо попередні заявки не будуть подані вчасно – сім’я до змагань не допускається.

ІХ. Безпека при проведенні змагань. Підготовка спортивних споруд.

Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів»:

- підготовка спортивних споруд покладається на їх власників;

         - контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпечення безпеки при проведенні змагань здійснює робоча комісія, яка утворена відповідними державними адміністраціями.

Власник спортивної споруди не менш, ніж за чотири години до початку змагань, зобов’язується подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань. Невиконання вимог, передбачених цим пунктом, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, спонукає до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

 

 

Дане положення є офіційним викликом на змагання

 

Правила та умови проведення спортивної гри «Сімейні перегони» другого туру

 

Перший етап.

         Стоп-лінія

ІНВЕНТАР ТА ОБЛАНАННЯ:

-     Велосипед двоколісний (допускається особистий спортсмена).

-     На асфальтованій ділянці (підлозі) зображено прямокутник. Його розміри становлять 2,0 × 0,5 м.

 

ЗАВДАННЯ:

-     Без сторонньої допомоги якомога довше балансувати на велосипеді у межах визначеної ділянки прямокутної форми, не торкаючись підлоги, стін і т.д.

-     Для змагання спортсмену надається 3 спроби.

-     Найдовший час, що спортсмен знаходився на велосипеді протягом трьох спроб зараховується результатом спортсмена.

-     Максимальна кількість часу 10 хвилин для однієї спроби. Якщо учасник виконав завдання і знаходився на велосипеді 10 хвилин – йому нараховується максимальна кількість балів. Решті учасників – відповідно до часу.

-     Якщо є декілька учасників, які знаходилися на велосипеді 10 хвилин – змагання  проводиться між ними.

 

Другий етап

Загальні вимоги. Команда у складі 3-10 осіб рухається по станціях. Вибір станції залежить від бажання команди. На території, де проходять змагання, повинні бути лише учасники та судді. Місце розташування станцій обумовлене завданнями (спортивні – на стадіонах, інтелектуальні – у окремих приміщеннях). У випадку негоди змагання проводяться у закритих приміщеннях.

Завдання для проведення квесту будуть надані у день змагань представниками обласного центру «Спорт для всіх».

Усі протоколи повинні бути підписані головним суддею та головним секретарем і здані представникові «Спорту для всіх».

Розміри перешкод для станції «Спортивна лотерея»:

Лава - довжина 5 м, ширина 30 см, висота – не повинна перевищувати 20 см.

Бар’єри (повинні бути зафіксовані до землі чи підлоги так, щоб учасники не могли їх перекинути та розміщуватися однин від одного на відстані 2 м.): бар’єр № 1 – 30 см, бар’єр № 2 – 1 м, бар’єр № 3 – 30 см.

Деревні мішені розташовуються зліва на право від мішені 2 у порядку зростання до мішені 8: мішень «2» з радіусом 30 см і розміщена на висоті 130 см від землі (підлоги) до свого центру, мішень «4» з радіусом 20 см і розміщена на висоті 150 см від землі (підлоги) до свого центру, мішень «6» з радіусом 15 см і розміщена на висоті 180 см від землі (підлоги) до свого центру, мішень «8» з радіусом 10 см і розміщена на висоті 210 см від землі (підлоги) до свого центру.

Для гри у боулінг кеглі: 8 пляшок з водою (0,5 л). Такою ж пляшкою здійснюється кидок. Кеглі розмішені у шашковому порядку. Перша (одна), за нею, на відстані 10 см по обидві сторони по 10 см розміщуються дві кеглі. За таким принципом розміщується три кеглі. Завершується монтування спортивної фігури четвертим рядком, кеглі у якому розміщуються по обидва боки на таких самих відстанях. (Мал.1).

На станції «Робінгуд» велосипед повинен бути один для усіх учасників. Коло рекомендується намалювати, або ж виділити, щоб учасники 1, 2 могли їхати точну відстань.

Нарахування балів здійснюється за наступною схемою: максимальна кількість балів відповідає кількості команд (за кращий результат – кількість балів, що дорівнює кількості команд, другий результат – на 1 менше, і т.д., а найгірший результат – 1 бал).

За умови зайнятого однакового місця командам нараховується середній бал.

Якщо у підсумку усіх змагань є команди, що отримали рівну кількість балів, то переможець визначається за кращим результатом на 6 станції, далі – 4, 2, 5, 3 та 1.

По завершенню гри протоколи суддів обраховуються і головний суддя вписує їх у загальний протокол. У загальному протоколі фіксуються ЛИШЕ БАЛИ.

Станція 1 «Спортивна лотерея». Участь беруть 4 представники команди (обов’язково повинні бути мама, дитина і батько). Обов’язково повинні бути мама та дитина. Порядок старту такий: першою стартує дитина (учасник 1), потім мама (учасник 2), за нею батько (учасник 3) і завершує четвертий представник (учасник 4) незалежно від віку і статі. З лінії «Старту-фінішу» розпочинається долання перешкод. Довжина дистанції 25 м.

На початку старту суддя дає дитині м’ячик для гри у теніс і повідомляє про те, що після завершення дистанції дитина повинна влучити у першу мішень (найбільшого радіусу). За командою «Старт» розпочинається відлік часу. Учасник 1 з лінії «Старту-фінішу» пробігає 4 м до перешкоди «Лава» по якій потрібно пробігти, або пройти (за бажанням учасника). Подолавши перешкоду звичайним бігом пробігає наступні 4 м до наступної перешкоди «Бар’єри». Виконати завдання необхідно таким чином: перестрибнути через бар’єр № 1, пролізти під бар’єром № 2 і перестрибнути через бар’єр № 3.  Подолавши ці випробування учасник пробігає відстань 3 м від останнього бар’єру і зупинившись, цілить у мішень «2». Виконавши кидок учасник 1 звичайним бігом, оминаючи перешкоди повертається до лінії «Старту - фінішу» і у змагання вступає учасник 2, який не знає у яку мішень повинен поцілити (час секундоміру не зупиняється).

Учасник 2 виконує усі ті випробування, що долав учасник 1. Добігши до позначки перед кидком зупинившись біля коробки. (У коробці довільної форми є 3 м’ячики для тенісу та три картонні таблички на яких зазначено по одній цифри, що відповідають номеру мішені: «4», «6», «8», які учасник не бачить) взявши табличку учасник 2 переглядає зворотній бік і бачить цифру, що відповідає мішені у яку треба цілитися. Взявши м’ячик з коробки здійснює кидок. Після виконання цього завдання учасник 2 звичайним бігом оминає перешкоди і передає естафету учаснику 3. Учасник 2 віддає свою картку судді і суддя записує влучено чи не влучено у необхідну мішень.

Учасник 3 розпочинає виконувати вправи на цій же дистанції. Знову обирає собі мішень, здійснює кидок і повертається на лінію «Старту-фінішу» і передає учасникові 4, який виконує те сама, обравши собі відповідну мішень, що залишилась. Коли учасник 4 повертається на лінію «Фінішу» час секундоміру зупиняється. Це загальний час для усієї команди.

Нарахування балів.  Кількість балів визначається згідно з загальними вимогами. За влучний кидок у свою мішень учасник приносить у актив команди стільки балів, скільки вказано на мішені «2», «4», «6» або «8». Якщо учасники цілили не у свої мішені, то здійснені, навіть, влучні кидки, не зараховуються.

Станція 2 «Боулінг». Участь у цій станції беруть дві особи незалежно від статі (одним із учасників повинна бути дитина). Завдання полягає у тому, щоб пляшкою з відстані 8 м збити інші пляшки. За командою «Старт» перша дитина здійснює кидок, суддя записує кількість збитих предметів. За командою «Старт» друга дитина виконує завдання. Їх результати додаються.

Нарахування балів. За кожну збиту пляшку учасник отримує 0,5 балів. Бали обох дітей сумуються і команда отримує у свій актив загальну кількість балів, отриману на цій станції. Максимально можна отримати 8 балів.

 

 

Категорія: Конкурси | Переглядів: 2533 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту