Четвер
25.04.2024
14:46
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


09:33
Стежинами арт-терапії


З метою популяризації роботи психологічної служби міста проведено тиждень психології, який проходив під девізом «Вернісаж арт-терапії – частинка Всесвіту в кожному з нас». Кожен день тижня мав свою особливість та проходив у загальноосвітніх навчальних закладах міста з проведенням цікавих занять з елементами тренінгу, корекції а саме: день ізотерапії, ієрогліфографії та казкотерапії.

         Багато хто з нас часом бувають у поганому настрої, відчувають психологічну вагу й утому, почуття незрозумілої  тривоги. Саме такі негативні прояви можна зняти за допомогою арт-терапії. Арт-терапія - терапія мистецтвом або за допомогою виразних засобів – ось, що потрібно для самостійного аналізу. Справа в тому, що образи художньої творчості відбивають всі види несвідомих процесів, включаючи страхи, внутрішні конфлікти, спогади дитинства, тобто всі ті явища, які формують людину й події її життя.

         Проведення тематичних днів не обходилось без участі гостей. Так, в рамках співпраці з РМК відділу освіти Острозької РДА, методистом з психології Остапчук Ж. А. до участі в заходах були запрошені практичні психологи та соціальні педагоги з районних шкіл, а також практичний психолог ДПТНЗ Острозьке ВПУ Давидчук С. А. та працівники міського відділу освіти.

Всі запрошені мали змогу взяти участь у цікавих та релаксаційних заняттях, обмінятись досвідом та поспілкуватись у дружньому колі за чашкою кави.

         Підсумками проведення тижня став арт-терапевтичний тренінг «Світ арт-терапії: допоможи собі сам» для працівників відділу освіти виконкому Острозької міської ради.

         Тож хочу ще раз привітати всіх працівників психологічної служби міста зі святом та побажати професійного розквіту, творчого натхнення, злагоди в родинах, здоров'я та добробуту у всіх починаннях. Особливу подяку хочеться висловити Кухарук Л. В. начальнику відділу освіти міськвиконкому та Романчук Б. А., методисту з психології відділу освіти міськвиконкому за підтримку й допомогу у проведенні тижня психології.

Категорія: Новини | Переглядів: 595 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту