П'ятниця
19.04.2024
11:17
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


18:43
«Увага! Діти – на дорозі!»

Що в світі є краще за дітей? Діти – це наше життя, а життя потрібно оберігати. Маленька особистість є невідємною частиною світу. Світ великий, а вони такі крихітки, тому часто трапляються небезпечні ситуації. Як нам їх вберегти, які ж знання потрібно дати? Малюки ще не вміють керувати своєю поведінкою, вони погано орієнтуються на вулиці, не можуть правильно визначити відстань до машини, яка наближається, її швидкість, переоцінюють свої можливості, а вулиця так вабить! Саме тому в дошкільному віці потрібно вчити малят орієнтуватися у найближчому оточенні та  найпростіших правилах дорожнього руху.

З метою активізації роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму в перші дні навчального року, узагальнення та розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи серед неповнолітніх, привернення уваги громадськості до проблем гарантування безпеки руху неповнолітніх  дошкільний навчальний заклад №1 «Ромашка» взяв участь у конкурсі-рейді «Увага! Діти – на дорозі» відповідно до Положення про проведення в м. Острозі конкурсу-рейду «Увага! Діти – на дорозі!», затвердженого 18 серпня 2009 року начальником Острозького відділення ДАІ УМВС України в Рівненській області та начальником відділу освіти виконкому Острозької міської ради.

Виховання у дитини свідомого ставлення до свого життя та навчання правилам дорожнього руху є цілеспрямований процес, який починається, коли дитина здатна сприймати та усвідомлювати подану інформацію.

В процесі навчання малюків та у роботі з батьками використовуємо найрізноманіт­ніші форми та прийоми роботи: інструктування, анкетування батьків, різні види театрів; зустрічі з працівни­ками ДАІ,  екскурсії до пішохідного переходу, озна­йомлення з дорожніми знаками; перегляд відео роликів.

Відповідно віковій групі дітям подається різний по складності матеріал: оповідання, вірші, ілюстрації, книжки. Знання закріплюються та перевіряються у формі вікторин, розваг, брейн-рингів.

З дітьми старшої групи вихователь Шинкарук Інна Володимирівна провела екскурсію вулицями міста. Діти мали змогу спостерігати за роботою інспекторів ДПС.
Інспектори ДПС, прапорщики Перепелиця Віталій Володимирович та Дем’янчук В’ячеслав Йосипович розповіли дітям про   правила дорожнього руху та правила поведінки дітей на проїжджій частині. Діти оглянули патрульний  міліцейський автомобіль, дізналися про призначення маячка та звукового сигналу цієї машини.
У середній групі №1 вихователь Цюзік Марія Леонідівна провела заняття з теми «Вуличний рух», а у середній групі №2 вихователь Іванцова Галина Іванівна  - заняття з теми «Подорож у країну знаків».

Діти молодших груп під час прогулянки мали змогу спостерігати за різними видами транспорту, у вечірні години разом з вихователями розглядали ілюстрації відповідно до теми.

Значну увагу вихователі приділяють індивідуальній роботі з дітьми, а саме: огляду відповідного наочного матеріалу, обговоренню ситуацій пов’язаних  із поведінкою дітей у транспорті,  на вулиці та ін.

Необхідними та корисними були бесіди з малятами про пішохідний перехід, його види та призначення. Діти  навчилися знаходити на макеті ділянки вулиці з пішохідними переходами та знаки, що вказують на їх місцезнаходження.

Вихованці усіх вікових груп взяли активну участь у конкурсі-виставці малюнків «Увага! Діти -  на дорозі!». Найактивнішими учасниками стали вихованці: ІІ молодшої групи №1 – Новодворський Р., Богданчук В.; середньої групи №1 – Мельник Д.; старшої групи -  Дзвонковська О., Озімковський Д., Шевчук М., Ольшанська Н., Грищук К., Колодяжна В.,Рудик З., Ягодка Н., Стецюк І.;  різновікової групи – Чокобок Ж., Губіна Д.

Вихователь-методист ДНЗ №1 «Ромашка»

Черній Лариса Євгенівна
Категорія: Конкурси | Переглядів: 3327 | Додав: voostrog | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту