П'ятниця
19.04.2024
15:06
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


07:31
В Україні відзначають День Державного Прапора

                                                   
       Сьогодні вранці у Києві відбулася церемонія підняття державного прапора України на площі перед Адміністрацією Президента в присутності Віктора Януковича.  Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, у виконанні військового оркестру прозвучав Державний гімн України. Пролунали збройові залпи.
           Також перед будівлею мерії у Києві пройшла урочиста церемонія підняття Державного прапора України.
Відкриваючи церемонію, виконувач обов’язків голови Київської міської держадміністрації Олександр Попов, як повідомили у прес-службі КМДА, зазначив: «Сьогодні, саме в цей час по всій країні, у кожному її місті, у кожному селищі ми одночасно піднімаємо Державний прапор – символ міцності, єдності та могутності України». 
За словами Олександра Попова цю церемонію проведено в історичному місці – «адже саме тут, перед столичною мерією, 24 липня 1999 року, 20 років тому, було вперше в Україні офіційно піднято державний прапор». 
          День Державного прапора встановлений 2004 року указом Президента Леоніда Кучми «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України». 
              У 2009 році Президент Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.
Урочисті церемонії підняття державного прапора відбуваються у всіх регіонах країни
          У Житомирі церемонія урочистого підняття Державного прапора завершилася акцією «Я громадянин України», у рамках якої перші паспорти отримали 16-річні житомиряни.
В Одесі представники громадськості міста підняли над Потьомкінськими сходами на честь 19-річчя Незалежності України Державний прапор розміром 19 на 12 метрів.
На території штабу Військово-Морських Сил України в Севастополі, а також на кораблях і в берегових частинах ВМС із нагоди свята заплановано урочисте підняття Державного прапора. Представники українського флоту візьмуть участь і в урочистому піднятті Державного прапора над будинком Севастопольської міської держадміністрації.
           А в Тернополі вчора встановили рекорд України, розгорнувши національний прапор завдовжки 9,5 кілометрів. Стяг тримали близько 2 тисяч молодих людей-ровесників Незалежності, які приїхали до Тернополя з усієї області, а також усі охочі. 
              Як заявив представник фонду Книги рекордів України Олександр Бурміцький, акцію було проведено на високому організаційному рівні. «Настільки переконливого за довжиною прапора в Україні ще не розгортали. Можливо, щось подібне було за кордоном, але точно що не з нашим національним стягом», – сказав він.Після проведення акції синьо-жовтий стяг поділять на 6 тисяч менших сегментів – прапорів, які розповсюдять серед навчальних та медичних закладів області, бібліотек, закладів культури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також частини рекордного стягу передадуть в усі музеї області.

за матеріалами www.radiosvoboda.org

Категорія: Новини | Переглядів: 1443 | Додав: voostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту