Четвер
28.03.2024
16:26
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


17:40
Вчительська доля

Кажуть, що вчительська професія для обраних. Бо ж який гарт, яку душу потрібно мати, аби стояти щоднини перед прицілом сотень допитливих дитячих очей і вести дітвору до вищих сходинок пізнання. Яка щаслива вчительська доля… Бо ж саме їй даровано заглядати у минуле, жити в сьогоденні, прокласти місток у майбутнє.

Малецька Тетяна Володимирівна учитель історії та правознавства, спеціаліст вищої категорії Острозького навчально-виховного комплексу «Шкогла І-ІІІ ступенів-гімназія» народилась чудового липневого дня 1978 року в мальовничому селі Мізочик Здолбунівського району Рівненської області. Дитинство Тетяни Володимирівни промайнуло серед чудової природи, працьовитих,  співчутливих людей, розповідей про історичне минуле свого краю. Там і десятирічку закінчила із золотою медаллю «За особливі успіхи у навчанні».

У 1995 вступила до Рівненського Державного гуманітарного університету на історико-соціологічний факультет за спеціальністю всесвітня історія та народознавство, який закінчила з відзнакою. Будучи студенткою Тетяна брала активну участь у студентських, аспірантських науково-практичних конференціях, семінарах, олімпіадах з історії.

В університетських стінах молода дівчина зустріла свою долю, свого судженого, єдиного на все життя – Володимира Малецького. Одружилися у липні 1998 року, а у 2000 - разом з чоловіком  приїхали в місто Острог. Так і працюють обоє: вона – учителем історії та правознавства Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія», він – вихователем Острозької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів для дітей з вадами слуху. Разом ростять двоє дітей: сина Владислава та донечку Вікторію.

Своє бойове хрещення в ролі вчителя історії Тетяна Володимирівна пройшла в Острозькому економіко-гуманітарному ліцеї. Вже перший рік роботи засвідчив, що з вибором професії вона не помилилась.

У ліцеї Тетяна Володимирівна була  призначена класним керівником 8 класу. Про клас і класного керівника можна було сказати, що вони «зійшлися характерами». Непосидючі, енергійні, ініціативні діти в особі Тетяни Володимирівни знайшли лідера собі під стать. У різних конкурсах, змаганнях, олімпіадах  клас обов’язково був серед переможців або призерів.

У 2004–2005 навчальному році Малецька вже працювала в Острозькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 заступником директора з навчальної роботи. Комусь може здатися дивним, але ця адміністративна робота їй не сподобалась і з 2005  року Тетяна Володимирівна повертається на вчительську стезю.

Відразу поринула в роботу. Уроки. Уроки… Адже кожен урок - це найбільш відповідальний момент у праці вчителя, це момент пізнання і відкриття, це спілкування і розуміння, це творчість і наполеглива праця.

Щоб зацікавити дітей роботою, треба самому бути творчому і активному, адже вчитель – це приклад для наслідування.

 Працюючи над методом портфоліо як інструментом формування творчого саморозвитку конкурентоспроможної особистості в процесі вивчення історії, вчитель розробила чітку й логічно вибудовану систему роботи, яка передбачає створення належної навчально-методичної бази; відповідну організацію навчальної діяльності на уроках; формування особистості дитини у процесі позакласної роботи. З метою практичної реалізації методу портфоліо на уроках історії вчителем підготовлено та видано методичний посібник «У пошуках Кліо…»

Тетяна Володимирівна - справжній майстер своєї справи, фахівець високої культури, який глибоко знає свій предмет, має широкий кругозір, практично розуміється в питаннях вікової психології, досконало володіє методикою навчання і виховання. Методи, якими оперує вчитель, націлені на розвиток аналітичного мислення учнів, уроки емоційно насичені. Одним з своїх завдань Тетяна Володимирівна вважає розвиток нестандартного, творчого, критичного мислення. Учитель планує урок так, щоб учень мав можливість самостійного пошуку у набутті нових знань, у розв’язанні питань проблемного характеру, власній самореалізації та реалізації своїх творчих здібностей.

Її учні є неодноразовими призерами конкурсів - захистів наукових робіт Малої академії наук та Всеукраїнських олімпіад з історії, переможцями обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої» в номінації «Історія України і державотворення», призерами Всеукраїнської олімпіади на приз журналу «Історія в школі». Упродовж 2007-2008 років вихованці Тетяни Володимирівни займали перші місця у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з правознавства та історії, в обласному турнірі «Юних правознавців». 

Тетяна Володимирівна - ініціативний, невтомний педагог, який знаходиться у постійному творчому русі і рості. Вона – переможець міського туру конкурсів: «Учитель року – 2007» у номінації «правознавство» та «Класний керівник року», лауреат обласних турів Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2010» у номінації «правознавство» та «Вчитель року – 2011» у номінації «історія».

Професіоналізм Тетяни Володимирівни можна визначити кількома ключовими словами: надійність, відповідальність, добросовісність у роботі та готовність прийти на допомогу. Таку атмосферу вона створює навколо себе і як вчитель, і як колега, що має багатьох щирих і добрих друзів. Працювати пліч о пліч з такою людиною – велике щастя. У її товаристві завжди відчуваєш себе Людиною, і світ здається кращим, ніж він є насправді.

 

 

Головний спеціаліст відділу освіти  С. Олійник

Категорія: Вчителям | Переглядів: 1989 | Додав: voostrog | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Друзі сайту