П'ятниця
19.04.2024
13:46
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


14:02
Весна кличе у туристичний похід

З 26 березня по 2 квітня 2017 року члени туристичного гуртка Острозької загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 у супроводі Гулька А.В., керівника походу, Грицені О.В., заступника керівника походу, організували піший похід з Почаєва до Острога.

Докладна нитка маршруту проходила: Почаїв – с. Дунаїв – г. Божа – с. Онишківці – г. Маслятин – м. Кременець – с. Стіжок – с. Мала Іловиця – Музей штабу ВО УПА «Волинь-Південь» - монастир в ур. Гурби – ур. Зіньків камінь – с. Ілляшівка – с. Новомалин – с. Межирич – м. Острог.

Учасники походу, а саме:

Маліванчук Іван Миколайович, учень 11-Б класу;

Лапчук Дмитро Сергійович, учень 8-А класу;

Крутій Владислав Юрійович, учень 8-Б класу;

Плісецький Ян Миколайович, учень 8-В класу;

Федорчук Андрій Валерійович, учень 8-А класу;

Ковальська Анна Валеріївна, учениця 11-Б класу впродовж одного дня долали 20-25 км.

Ідея походу полягала в практичному закріпленні знань, отриманих на заняттях туристичного гуртка: розкласти багаття, приготувати обід у польових умовах, долати перешкоди на пересічній місцевості; вчасно прийти на допомогу друзям. Крім того, впродовж подорожі школярі ознайомились з цікавими природними та історико-культурними об’єктами, що сприяло духовно-естетичному розвитку учасників походу.

Вихідною точкою походу обрали  місто Почаїв у зв’язку з тим, що це центр православного паломництва і унікальна історико-культурна, архітектурна пам’ятка українського народу. Учасники походу мали змогу відразу після приїзду поступово адаптуватися до умов походу і позитивно налаштуватися до подорожі, здійснивши екскурсію  до Почаївської лаври.

Весь маршрут був чітко продуманий і розписаний ще до початку самого походу. Місця ночівлі обиралися також з урахуванням всіх необхідних складових: місце для розведення вогню, наявність води, зручне розташування неподалік населеного пункту. Шість ночівель в палатках, учасники походу провели цікаво та із задоволенням. У місті Кременці туристи мали змогу побувати в невеличких печерах, відвідати відому гору «Бона» (Замкова) та цікаве місце  «Дівочі скелі». Незабутніми були і купання в двох особливих та лікувальних джерелах:  Святої Анни (с. Онишківці) та Святого Амфілохія (с. Мала Іловиця), і спостереження за різноманітним тваринним і рослинним світом урочищ Гурби, Вільхава, Зіньків камінь, Пекло. Але найбільше дітям сподобалися вечірні «посиденьки» біля вогнища.

Кінцевим пунктом маршруту став історико-культурний заповідник міста Острога (Замкова гора). Всі учасники благополучно подолали заздалегідь прокладений маршрут завдовжки 140 км.

Похід дав поштовх до розвитку дітей: хтось навчився вогонь розкладати, хтось -  їсти готувати, хтось - палатку розставляти, воду фільтрувати, інший - історії розповідати, вірші складати, а хтось навчився просто мовчати.

Переглядів: 501 | Додав: Strategss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту