Неділя
05.05.2024
06:03
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


15:31
Засідання методичного об’єднання вчителів української мови та літератури

28 березня 2019 року на базі Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 проведено засідання міського методичного об’єднання вчителів української мови та літератури з теми «Підвищення кваліфікації вчителів-філологів в інноваційному форматі».

З доповіддю «Шляхи підвищення кваліфікації вчителів-філологів в інноваційному форматі» виступила Павлунь М.В., вчитель української мови та літератури Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія», яка зазначила, що підвищення рівня педагогічної майстерності – це процес і результат творчої професійної діяльності, інтегрований показник особистісної активної позиції вчителя-словесника упродовж усього міжатестаційного циклу.

У практичній частині Шилюк В.К., вчитель української мови   та літератури Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія» ознайомила із інноваційними підходами до організації освітнього процесу на уроках  української мови та  літератури  (сторітеллінг, скрапбукінг, мастрід).

Харитоненко Н.М.., вчитель української мови та  літератури Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 зазначила, що головним завданням педагога є вибір різноманітних прийомів, форм і засобів представлення навчального матеріалу. Адже головне – зацікавити учня, змусити його самостійно досліджувати певну галузь, визначати для себе щось нове. Для того, щоб краще і цікавіше донести до учнів навчальний матеріал, використовуються сучасні інформаційні технології. Одним із найцікавіших способів подачі навчального матеріалу, а також систематизації самостійної роботи учня є ментальні карти. У своєму виступі Наталія Миколаївна ознайомила із  технологією майндмеппінгу та інформаційними сервісами щодо створення ментальних карт.

Вчитель Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Панасюк З.М., розпочала свій виступ словами Натана Ротшильда: «Хто володіє інформацією, той володіє світом».  У виступі педагог зазначила, що основним завданням школи на сьогодні є формування інформаційної культури учнів, розвиток критичного й самостійного мислення, креативних здібностей, підготовки їх до життя. Зоя Миколаївна ознайомила із мережевими Internet-технологіями, які можна використати при підготовці учнів до ЗНО.

Корж Т.С., вчитель Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 розповіла членам методичного об’єднання  про використання ресурсів мережі Internet на уроках предметів філологічного циклу та запропонувала найчастіше використовувані види електронних освітніх ресурсів у процесі навчання української мови та літератури.

Маліванчук Н.В., завідувач методичного кабінету відділу освіти виконкому Острозької міської ради ознайомила із Порядком проведення ДПА (наказ Міністерства освіти і науки України  «Про затвердження Порядку проведення державної підсумкової атестації»  №1369 від 07 грудня 2018 року. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02 січня 2019 року за №8/32979) та ознайомила із змінами в освітній галузі в умовах Нової української школи.

Переглядів: 312 | Додав: osvita_ostrog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту