Четвер
02.05.2024
14:03
Вітаю Вас Гість
RSS
 
ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ 
ОСТРОЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


10:47
Зі святом вас, шановні освітяни!

     Осінь єдина пора року, яка вчить. У душі кожної людини вона залишається порою, коли треба йти до школи, вчитися «Учителем стоїть школа» - це слова Івана Франка, сказані у далекому 1892 році, стали крилатими. Саме сьогодні у переддень Дня працівників освіти маю гарну нагоду привітати усіх педагогів нашого древнього, прекрасного міста з професійним святом.

     Учительська праця завжди була і буде подвижницькою. Адже саме учитель творить сьогодення, продовжує славні і сильні традиції. Саме йому, учителю, держава доручає неоціненний скарб – Дитину.

     Цьогоріч у дошкільних навчальних закладах виховується 533 діток. Скільки тепла, любові, терпіння потрібно мати, щоб від батьківських теплих рук прийняти малятко у заклад і створити такі умови, щоб замінити  хоч і тимчасового, на певний період, домівку. Дякуючи людям, які самовіддано працюють у дошкіллі, наші наймолодші мешканці міста зростають здоровими, допитливими, гармонійно розвинутими, готовими до шкільних наук.

     Для 1381 учня створені відповідні умови у трьох загальноосвітніх  навчальних закладах. У школі формується особистість, її громадська позиція та моральні якості. Тут вирішується, чи людина захоче і чи зможе навчатися упродовж життя.

     Аналіз кадрового складу у школах міста  вказує на наявність якісного педагогічного потенціалу за професійною ознакою. Кожен вчитель – предметник виконує покладену на нього місію: допомагає розкривати та розвивати здібності, таланти кожного школяра на основі партнерства між учнями і батьками. Завдячуючи наполегливій системній роботі вчителів, учні наших шкіл є переможцями та призерами Всеукраїнських предметних олімпіад, турнірів, конкурсів, Малої академії наук України; досягають гарних результатів при проходженні  зовнішнього незалежного оцінювання, що дає змогу стати їм студентами вищих навчальних закладів України.

     У сучасному освітньому просторі позашкілля є одним із основних інструментів виховання й розвитку, що створює умови для реалізації дитиною власної освітньої траєкторії, сприяє індивідуальному розвитку особистості школяра, його талантів і нахилів. 166 учнів шкіл охоплено тренувальним процесом у дитячо-юнацькій спортивній школі. Педагогічний колектив цього навчального закладу створює необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, готує спортсменів для резервного спорту.

     Висококваліфікований, відданий своїй справі освітянський колектив нашого міста забезпечує кожному мешканцю якісні освітні послуги. Слова щирої вдячності вам, шановні колеги –педагоги. За щоденну напружену працю, професіоналізм, самовідданість, щирість та людяність, терпіння та мудрість. Від відділу освіти виконкому Острозької міської ради, особисто від себе щиро вітаю вас з професійним святом. Зичу усім міцного –міцного  здоров’я, достатку, удачі, успіхів, родинного тепла і затишку, миру, добра, злагоди, довголіття, незгасної іскри та творчого неспокою.

     Слова високої шани і поваги для вас, шановні ветерани педагогічної праці, саме ви передали нам у спадок велику любов до дитини. Ваші мудрість та жертовність педагога зберегли і примножили найкращі освітянські традиції міста, возвеличили значення вчителя – провідника вічних вселюдських цінностей.

     У світлі змін, прийняття нового закону про освіту, переконана, що вся освітянська спільнота міста творитиме Нову українську школу, бо від нас залежить майбутнє та забезпечена старість кожного українця. Освітянин – це не просто професія – це покликання і поклик душі. У нас одна мета – зведення величного храму знань.

     Зі святом вас, шановні освітяни!

 

З глибокою повагою і шаною  начальник відділу освіти          Л.Кухарук

Категорія: Оголошення | Переглядів: 1779 | Додав: Strategss | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту